YouTube TV-appen får stor uppdatering idag

YouTube TV-appen får stor uppdatering idag

youtube-tv-ny-app
Om du brukar titta på YouTube ofta på den största skärmen i ditt hem kommer du att vara intresserad av att ta reda på att YouTube-appen för TV har fått en stor uppdatering. Den senaste versionen av den här appen har ett förbättrat användargränssnitt som organiserar kategorier på ett mycket bättre sätt. Allt är inriktat på att ge den bästa YouTube-upplevelsen till personer som tittar på den på TV i vardagsrummet.

YouTube säger att mer än hälften av den 18 till 49 år gamla demografin i USA har tittat på YouTube på TV vilket visar att trots att vi har YouTube på våra smartphones och surfplattor, tenderar många av oss fortfarande att strömma det på TV-apparater.

Dess data visar att människor tenderar att titta på specifika typer av videor när de streamer YouTube på TV. Detta inkluderar nyheter, fitnessvideor, sport och mer. Barn stämmer in för att titta på tecknade serier och familjevänliga shower.

Fokus med det nya gränssnittet var att göra det lättare för användare att hitta sådant innehåll. Kategorier placeras nu högst upp på skärmen med alternativ som “Rekommenderas”, “Trending”, “Underhållning”, “Nyheter” och mycket mer. Ett avsnitt har också ägnats åt videor som är tillgängliga för streaming i 4K-upplösning.

Den uppdaterade YouTube-appen rullas nu ut idag över hela USA på alla TV-plattformar med Apple TV som enda undantag. Appen rullas ut på andra marknader under de kommande veckorna.

Arkiverat i allmänhet. Läs mer om appar, tv och YouTube.