Yumi av Omate, Home Robot med Android och Amazon Alexa

dsc07936

dsc07937

Yumi av Omate – PROTYPE-hemrobot som drivs av Android och Amazon Alexa

I dag, Omate, företaget som skapade en av de första smartklockorna som drivs av Android, presenterade den första Android-drivna roboten med Amazon Alexa.

Utrustad med en 5-tums HD-taktil LCD-skärm i liggande läge ger Yumi åtkomst till Android-appar som fungerar i det skärmpositionsläget, användargränssnittet har anpassats och startskärmen erbjuder ett hjul med huvudmenykategorierna (se Bilderna)

Viktigast av allt kan du fråga roboten vad du vill, och Amazons Alexa Voice Service (AVS) kommer att ge svar. Enligt VD Laurent Lepen drivs röstigenkänningsdelen av Sensorisk, AVS är AI-motorn i Yumi. På vägen kan Yumi ha andra assistenter för artificiell intelligens.

yumi-omate-alexa-02

Laurent Lepen, grundare och VD, Omate, håller prototypen Yumi på Hardware Club i San Francisco

När jag träffade Omates VD Laurent Lepen på Hardware Club-kontoret i San Francisco bad han Yumi-prototypen att ge tid och väder och det fungerade perfekt. För närvarande är den söta lilla hemroboten fortfarande en prototyp, med en formfaktor mycket nära slutprodukten och en programvara som fortfarande är under utveckling.

Tack vare de kraftfulla trådlösa högtalarna med ljudcertifierat av Akamys kan Yumi spela din favoritmusik från populära streamingtjänster som Spotify eller Pandora med en bra ljudkvalitet (det försökte vi inte).

dsc07934

Fram kan en 5 MP Ultrapixel-kamera fungera som en övervakningskamera CCTV på hjul tack vare de fjärrstyrda inbäddade rotormotorerna. Från Yumi kan du ringa alla VOIP-videosamtal med dina favorittjänster som Skype / Google Duo / Facebook eller Viber.

Du kan spela upp Youtube eller Netflix-videor på din HDTV genom att ansluta Yumi via HDMI-porten.

Yumi är tänkt att vara ansluten för det mesta, när den är urkopplad, förlitar sig enheten på ett 3500 mAh-batteri och Omate kunde inte ge en uppskattning av batteriets livslängd när roboten rör sig runt huset i fjärrstyrt läge.

Olika lysdioder med olika färger tänds enligt aviseringar, varningar och mer. Den aktuella prototypen stödde inte den funktionen ännu.

Utvecklare kommer att kunna skapa och testa sina egna Android-applikationer för Yumi, till exempel artificiell intelligensdriven digital assistent eller deras egna Amazon Alexa-färdigheter.

Yumi första utvecklarversion kommer att finnas tillgänglig den 15 november för förbeställning på Indiegogo för 349 $, konsumentversionen kommer troligen att skickas sommaren 2017, datumet är fortfarande att bekräftas.

Nyckelfunktioner:
omate-yumi-specifikationer

– Android 5.1 anpassad version av Omate
– 5-tums HD-touch-LCD-skärm 720 × 1280
– RAM 1 GB
– Internt minne 8 GB
– Intelligent assistent drivs av Amazon Alexa, röstaktiverad via Sensory
– Fråga Yumi vad du vill veta: väderprognos, nyhetsrapport, trafikinformation, Wikipedia …
– Musik och underhållning: askYumi att spela en låt eller en spellista från dina molntjänster: Spotify / Pandora / TuneIn / Amazon Music …
– Anslut Yumi till dina smarta hemnätverk
– Fjärrövervakning med 5 MP Ultrapixel-frontkamera via fjärrkontrollappen
– över 3000 Amazon Alexa-kompetensappar
– videosamtal via VoIP-appar (Skype / facebook / Google Duo och mer …)
– Anslut Yumi till din TV via HDMI
– Surfa på webben
– Spela spel
– tillgång till 2 miljoner tillgängliga appar i Google Play Store
– Portar: micro USB-B / HDMI
– dubbla stereohögtalare med Akamys-ljud

dsc07936

Sparad i Breaking> General. Läs mer om AI (artificiell intelligens), Alexa, Amazon, Android, artificiell intelligens, robot och robotik.