Zlango: Instant Visual Messaging för personlig realtidskommunikation

Zlango dashboard and texting screen

Zlango instrumentpanel och textskärm

Zlango instrumentpanel (vänster) och textskärm (höger)

“Realtidswebben” har varit det trendiga ämnet under de senaste två åren bland de framväxande teknikentusiasterna och har nyligen skiftat till det obskyra “SoLoMo” -förkortningen (aka Social Location Mobile), tack vare ökningen av Google Android, Skype-mobil, Facebook , Twitter och Foursquare.

Direktmeddelanden är en ”gammal” teknik (som går tillbaka till sextiotalet i sin arkaiska form), som blev populär på nittiotalet som en följd av uppkomsten av Internet med pionjärer som PowWow, ICQ och AOL Instant Messenger. Det är intressant att lägga märke till att vi har sett webbmogulerna komma in i en snabbmeddelandevåning nyligen, med Microsoft som köper Skype för 8,5 miljarder dollar och Facebook förvärvar den ledande mobila meddelandetjänsten Beluga.

Så, vad är det stora problemet med snabbmeddelanden nu?

Det korta svaret är: den vanliga användningen av mobil som den primära personliga datorenheten på global skala – med nära en halv miljard mobilkommunikationsenheter (428 miljoner) som såldes över hela världen under första kvartalet 2011 (19% ökning jämfört med året innan) år), enligt Gartner.
Det finns över 5 miljarder mobila enheter i bruk i världen medan vår planetpopulation för närvarande uppskattas till 6,85 miljarder … och över 7 biljoner meddelanden har skickats över hela världen under 2011 (e-post, MMS och IM kombinerat), inklusive 70% av SMS (!), enligt en studie som Roni Haim, Zlango VD, citerade under vårt möte.

Zlango är en innovativ tjänst för mobilmeddelanden som ger en uttrycksfull ikon för varje ord du skriver, inklusive slang och förkortningar. Den vanliga tjänsten är gratis och du kan köpa premiuminnehåll i form av nya ikonpaket.

Tjänsten lanserades först i Asien där mobilspel, visuella virtuella varor och den omfattande användningen av uttryckssymboler i meddelanden var mycket populära långt innan de kom till våra stränder.

Zlango har lokaliserats på 25 språk, vilket betyder att Zlangos bildordförråd (aka ikoner) har anpassats för varje kultur. Hittills har tjänsten levererat över 8 miljarder ikoner globalt på flera plattformar (Android, Nokia Symbian, J2ME, Web, ICQ-integration) och på över 500 typer av mobiltelefoner som stöds. Wow! Vi kunde märka det som “Hercules moderna arbete” …

Idag lanserar Zlango sin första meddelandeprogram på Android för den amerikanska marknaden, med det ambitiösa målet ersätta ord med sekventiella animerade uttryck för att visuellt förbättra meddelandeupplevelsen med personlighet, attityd och personalisering. ”

Zlango Underbart tema (vänster) och Hip Hop Skin (höger)

Zlango Underbart tema (vänster) och Hip Hop Skin (höger)

I USA kan användare välja sina ikoner från tre olika teman “Urban”, “Gorgeous” och “Classic” (se bild) beroende på deras smak, humör eller sociala preferenser. Till exempel ska det underbara temat skräddarsys för tjejer, jag tycker personligen att några ikoner i denna uppsättning är för stereotypa på ett negativt sätt, men du måste se själv. Observera att du också har möjlighet att stänga av ikonerna och skicka vanliga textmeddelanden.

Men när det gäller spel och visuellt gränssnitt kan stereotyper vara mycket användbara: det låter användare omedelbart förstå innebörden av en liten bild och ta reda på vad de ska göra omedelbart, utan att behöva en lång förklaring. Dessutom berättade Roni Haim att Zlango-teamet är mycket öppet för förslag och användaråterkoppling.

Sammantaget gillar jag idén och de olika designstilar som erbjuds för att anpassa dina mobila chattkonversationer, tjänsten kan vara mycket attraktiv för tonårspubliken. Och om du är ett fan av zombies, stängde Zlango en affär för att skapa ikoner baserade på den populära amerikanska serietidningen “The Walking Dead”.

Sammanfattningsvis kan vi uppfinna ett nytt trendigt och dunkelt ord som är särskilt skräddarsydd för Silicon Valley-stammen: SoLoMoPoGlo (Social Location Mobile Personalisering Global) … och jag slår vad om att folket på Zlango skulle vara mycket glada över att skapa ikonen för det J

Vad tycker du om Zlango?

Filed in Cellphones> Featured> Uncategorized> Web. Läs mer om Android, Im och snabbmeddelanden.