Zoopy: YouTube möter Flickr möter bloggning, sydafrikansk stil

Zoopy: YouTube möter Flickr möter bloggning, sydafrikansk stil

[South Africa Blogging Tour 08] Nic Haralambous är en del av Blogging Tour och General Manager för Zoopy. Grundades 2006 av Pat Elk, Jason Elk och Gerry da Silva, Zoopy är den sydafrikanska Youtube och en ny version lanserades just på måndag. Jag tog tillfället i akt att prata med Nic om den nya webbplatsen under bussresan till! Kwa ttu, ​​San-folks kulturcenter.

I Sydafrika är bandbredden dyr och Yoututbe har ingen server där, så det tar evigt att ladda upp filmer. Det fanns ett verkligt behov av en lokal videodelningswebbplats och Vodacom, en av de tre mobiloperatörerna i Sydafrika, är en investerare i företaget sedan början av 2008. De nya funktionerna inkluderar lanseringen av Zoopy TV, tre kanaler där journalister med “ extrem bloggträning ”(Nic), publiceringsnyheter i hela landet, flera uppladdningsfunktioner (upp till 20 filer samtidigt) och mobilversionen, tillgänglig på m.zoopy.com.

Läs mer efter hoppet

Zoopy: YouTube möter Flickr möter bloggning, sydafrikansk stil

Foto: Nic Haralambous, foto av Simon Barber

Zoopy är också en bloggplattform, och innan det användargenererade innehållet blandades med det innehåll som producerades av Zoopys professionella bloggare är det nu separerat. Zoopy kommer att generera en sekundär intäktsström genom att producera innehåll för tredjepartsföretag på sina nya TV-kanaler. Huvudpubliken kommer från Sydafrika och från de sydafrikanska samhällena i Storbritannien och Tyskland. I Afrika representerar Nigeria en enorm potentiell publik eftersom det finns 48 miljoner internetanvändare för en befolkning på 133 miljoner; Kenya har en mycket aktiv blogggemenskap och Ghana är den fjärde mest attraktiva publiken.

Eftersom jag lärde känna Nic på denna fantastiska turné frågade jag honom om hans bakgrund. Innan han gick med i Zoopy i augusti 2008 var han chef för mobilavdelningen på Mail and Guardian och tidigare arbetade han som frilansjournalist för Financial Mail, den största affärstidningen i Sydafrika. På Mail and Guardian var Nic Haralambous inblandad i utvecklingen av Thought Leader, en prisbelönt bloggplattform skapad av Matthew Buckland, tidningens tidigare chef.

Filed in Top Stories> Videos (web)> Web. Läs mer om Sydafrika.